Ben jij ook zo gek op cookie dough en eet jij een bak Ben & Jerry’s met gemak in één keer leeg? Dan moet jij dit recept zeker eens proberen. Dit is hét recept voor een zelfgemaakte, overheerlijke Ben en Jerry’s Cookie Dough. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het is binnen een handomdraai gemaakt. Jaaaa, dat wordt smullen!

Ben je niet zo gek op ijs? Je kunt het ijs natuurlijk ook weglaten. Je hoeft overigens niet bang te zijn om ziek te worden, want het recept is zonder ei.

cookie dough ijs
Ingrediënten
♥ 100 gr zachte boter
♥ 60 gr kristalsuiker
♥ 115 gr lichtbruine basterdsuiker
♥ 2 el melk
♥ 1 tl vanille extract
♥ 225 gr bloem
♥ 100 gr chocolate chips
♥ snufje zout
♥ 1 lt roomijs

Bereidingswijze
Haal het ijs uit de vriezer, zodat het wat zachter wordt. Klop vervolgens de zachte boter en de suiker goed door elkaar. Giet vervolgens de melk en het vanille extract door de substantie en mix tot het een geheel is. Voeg de bloem en een snufje zout toe en mix tot een kruimelige deeg. Strooi vervolgens de chocolate chips door het deeg en kneed tot de chips goed verdeeld zijn door het deeg.

Doe het zacht geworden ijs in een grote kom. Schep vervolgens lepel voor lepel wat deeg door het ijs en meng het in grove halen, zodat je klodders deeg door het ijs hebt.

Doe het ijs vervolgens weer in de vriezer en wacht totdat het ijs weer hard is.

Cookie Dough Bar
Kun jij geen genoeg krijgen van koekjesdeeg? In mei wordt de allereerste Cookie Dough Bar van Nederland geopend. De bar heet Baker’s Dough en vestigt zich in Rotterdam. In drie stappen maken ze jouw favoriete cookie dough die je meteen kunt opeten.

De volgende producten moet je ook zeker eens proberen als je een koekjesdeegfan bent!

♥ Kelloggs Pop Tarts Chocolate Chip Cookie Dough Frosted


♥ Cookie Dough Bites Chocolate Chip Theatre Box


Probar Base cookie dough


Kitkat Chunky cookie dough


Ben en Jerry’s ijs


Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Laurasbakery.nl

Gerelateerde posts

Je moet ingelogd zijn om te reageren

Reacties

Evil-Knijntje

12:05 31/05/2017 Toch ook wel oppassen met bloem: "Bloem In ongebakken bloem kunnen schadelijke bacteriën zitten, zoals de EHEC-bacterie. In 2009 was er een EHEC-uitbraak in de Verenigde Staten en deze was te herleiden naar het eten van kant-en-klaar koekjesdeeg. Je zou niet verwachten dat de bewerkte ingrediënten uit pakjes koekdeeg schadelijk kunnen zijn, maar de bloem wordt in tegenstelling tot eieren en boter niet bewerkt om bacteriën te doden. Onbewerkte bloem kan dus schadelijke bacteriën bevatten. Dit is ook het geval op het moment dat je zelf vers deeg maakt. Je kunt kiezen voor een gezonde variant op bloem, zoals rijstmeel."? (http://eten-en-drinken.infonu.nl/bereiding/143002-kun-je-koekjesdeeg-veilig-eten.html)

Flappie

12:05 31/05/2017 Girlscene die cookie dough bar is al lang open... En ik ben bang dat het niet echt goedkoper wordt om het zelf te maken haha. Maar leuk artikel

Je moet ingelogd zijn om te reageren