Instagrammers opgelet! Wij Instagramverslaafden gebruiken de app natuurlijk voor het volgen van onze vrienden en het delen van onze leukste foto's. Helaas lijkt Instagram de laatste tijd ook de perfecte plek voor ruzies en anonieme pestkoppen. Laatst kwam Instagram al met een update om deze pesterijen tegen te gaan, maar vandaag introduceert de app een nóg grotere verandering voor de gebruikers.

Instagram maakt zich dus duidelijk zorgen om hun gebruikers. Ze zijn dan ook druk bezig het veiligheidsgevoel van de app te verbeteren. Vanaf nu is er de mogelijkheid om een foto te rapporteren waarbij jij vermoedt dat het niet goed gaat met iemand. Denk bijvoorbeeld aan een eetprobleem, zelfmoordgedachten of misschien doet iemand zichzelf wel pijn. Ben je bang dat je klasgenoot nog steeds gepest wordt, is je vriendin de laatste tijd wel érg dun geworden of heb jij het vermoeden dat iemand zichzelf iets aandoet? Geef dit vanaf nu aan via Instagram!

 

Een foto die door tessipix is geplaatst op

Hoe meld je dit aan Instagram? Klik op de drie puntjes rechtsboven bij de foto. Je krijgt nu de optie 'Een bericht over zelfmoord of zelfbeschadiging melden'. Selecteer dan de optie 'Deze foto brengt mensen in gevaar > Zelfbeschadiging' en de foto wordt doorgestuurd. Wanneer iemand gerapporteerd wordt krijgt deze persoon een bericht van Instagram met de volgende tekst: 'Iemand zag een bericht van je en denkt dat je misschien door een moeilijke tijd gaat. Heb je hulp nodig? Dan willen wij je graag helpen'. Het mogelijke slachtoffer krijgt vervolgens drie opties: praat met een betrouwbare vriend, neemt contact op met een hulplijn of krijg tips en steun. Het is volledig anoniem, dus je hoeft je gelukkig geen zorgen te maken over jullie vriendschap.

De update is nog niet bij iedereen beschikbaar, maar is straks als het goed is op iedere telefoon te vinden.

Lees ook:

Bron

Gerelateerde posts

Je moet ingelogd zijn om te reageren

Reacties

Pink-Donut

05:10 21/10/2016 Waarschijnlijk gebeurd er helemaal niets nadat er zo'n melding komt...

CARO xoxo

01:10 19/10/2016 Goede update maar " zeer heftig" vind ik het nu ook weer niet

Demi

05:10 19/10/2016 nou dit is nog eens een goede update!

Miss P

06:10 18/10/2016 Dit kon echt allang. Mijn account is zo vaak (onterecht) verwijderd doordat iemand zich zogenaamd zorgen maakte over zelfbeschadiging/ eetstoornis of whatever. Ik hoop dat het niet meer zo is dat je account dan verwijderd wordt, enkel dat diegene een melding krijgt.

Joyadai

06:10 18/10/2016 That's so sweet!

Purr

04:10 18/10/2016 Dit kan echt al een jaar ofzo...

Cookiedough

03:10 18/10/2016 Wauw! Echt een goede update, good job instagram

Oats

02:10 18/10/2016 Ik vind het echt een goede update! Het kan soms erg lastig zijn om hier iemand op aan te spreken, als je het anoniem kunt doen denk ik dat veel mensen deze stap wel durven te zetten.

Britt

02:10 18/10/2016 Deze update was er toch al langer? Ik vind het wel een goed idee !!

Bae

02:10 18/10/2016 Dit noem ik nog es een app. Al is het natuurlijk beter als je gewoon met degene praat maar deze update gaat vast beroemd worden. -Bae-

Je moet ingelogd zijn om te reageren